Komende Editie

Coderdojo #31 – Creatief met Micro:bitCoderdojo #30 – Arduino
za 22 juli 2017
11:00 – 14:00 uur.

Tijdens deze Coderdojobijeenkomst gaan we creatief aan de slag met de micro:bit De micro:bit is een gave minicomputer waar twee knoppen, 25 led-lampjes, een kompassensor en een versnellingsmeter op zitten. Het is ontwikkeld door de BBC om kinderen op een leuke en gemakkelijke manier te leren programmeren. We hebben hier al bij Coderdojo #29 mee gewerkt, maar deze keer gaan we met creatieve opdrachten aan de slag. Zo gaan we bijvoorbeeld een Milky Monster maken (zie: https://pxt.microbit.org/projects/milky-monster). Neem zelf een leeg melkpak mee, en eventueel wat knutselspullen om je monster te versieren. Ook voor de wat gevorderde kinderen zullen we opdrachten verzorgen.

Je kunt voor deze bijeenkomst een eigen micro:bit aanschaffen via https://www.kiwi-electronics.nl/micro-bit/bbc-micro-bit-go-bundel Wij hebben ook een hoop micro:bits die je tijdens de bijeenkomst kunt gebruiken. Hier een filmpje met een introductie over de micro:bit: https://www.youtube.com/watch?v=Wuza5WXiMkc

Vrijwilliger Renee kocht een micro:bit en maakte een unboxing video, deze kun je vinden op onze Facebookpagina!

Praktisch:

Neem je laptop mee (of leen er eentje) en een print van je (gratis) ticket/hou je digitale kaartje bij de hand. Heb je geen laptop, neem dan contact met ons op. We hebben ook zelf computers en laptops. Maar geef het wel even door. Heb je een eigen micro:bit, dan is het fijn als je die meeneemt, zo niet kun je er een van ons gebruiken.

Programma:

Inloop: 10.45 uur (opstarten laptop)

Start: 11.00 uur

Einde: 14:00

PS: heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken. Laat je niets van je horen, dan kom je de volgende keer op de wachtlijst te staan.

PPS: ouders hoeven voor zichzelf geen kaartje te bestellen, ook niet als ze willen blijven tijdens de Dojo.