Komende Editie

Coderdojo #32 – Creëer je eigen Virtual Reality experience
za 7 oktober 2017
11:00 – 14:00 uur.

Virtual Reality betekent letterlijk “schijnwerkelijkheid”. Het is dus iets wat echt lijkt, maar het niet is. Het is een door de computer gecreerde omgeving, waarin je met behulp van een VR bril kunt rondkijken. In deze Coderdojo gaan we zo’n omgeving creëeren met de computer en deze ook bekijken met een VR bril.
We zullen een 3D omgeving modelleren met Blender, een tool om 3D modellen te maken. Vervolgens maken we van dit 3D model een 360 graden beeld die we met een VR bril kunnen bekijken.
Deze eerste Coderdojo van het nieuwe schooljaar valt in de Amsterdam eWeek (http://amsterdameweek.nl/). Daarom zullen we tijdens deze Coderdojo geen pauze ouden met een drankje en koekjes maar zijn er pizza’s verzorgd door de Amsterdam eWeek! Want van kei hard programmeren, krijg je natuurlijk honger 😉
Praktisch:
Neem je laptop mee (of leen er eentje) en een print van je (gratis) ticket. Houd je digitale kaart bij de hand. Het is handig als je van tevoren Blender installeer op je eigen computer. Je kunt Blender gratis downloaden vanaf https://www.blender.org/download/.
Heb je geen laptop, neem dan contact met ons op. We hebben ook zelf computers en laptops.
Ouders hoeven niet te blijven tijdens de Coderdojo, het is echter wel fijn als de ouders van jonge kinderen blijven om hun kind te ondersteunen.
Programma:
Inloop: 10.45 uur (opstarten laptop)
Start: 11.00 uur
Pizza pauze
Einde: 14:00
PS: heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken. Laat je niets van je horen, dan kom je de volgende keer op de wachtlijst te staan.
PPS: ouders hoeven voor zichzelf geen kaartje te bestellen, ook niet als ze willen blijven tijdens de Dojo.