Komende Editie

Coderdojo #41 – MakeDojo

Klik hier om je aan te melden

Met een druk begin van het jaar, kondigen we de coderdojo na de voorjaarsvakantie aan. Na de eerdere drukbezochte maak-dojo’s, hebben we besloten om een nieuwe editie aan te kondigen.

De 3D-printer is onderhand al bekend bij onze dojo, maar we hebben tegenwoordig een nieuwere versie beschikbaar, de Ultimaker 2. Je mag met tinkercad een 3D-ontwerp maken en printen.

Verder hebben we toegang tot een nieuw apparaat, de Turtlestitch. Je kunt je eigen patroon programmeren en op textiel laten naaien. Je kunt een shirt meenemen en er een geprogrammeerd patroon op te laten naaien.

Turtlestitch

Daarnaast heeft Scratch een nieuwe versie gelanceerd waarmee je ook weer aan de slag kan. Er zijn Scratch-kaarten aanwezig en je kunt weer je eigen spel maken. Maak van te voren een account aan om tijdens de coderdojo je spel tussentijds te kunnen opslaan.

Praktisch:

Neem je laptop mee (of leen er eentje) en een print van je (gratis) ticket of houd je digitale kaart bij de hand.

Heb je geen laptop, neem dan contact met ons op. We hebben ook zelf computers en laptops.

Ouders hoeven niet te blijven tijdens de Coderdojo, het is echter wel fijn als de ouders van jonge kinderen blijven om hun kind te ondersteunen.

Programma:

  • Inloop: 10.45 uur (opstarten laptop)
  • Start: 11.00 uur
  • Einde: 14:00 (inloop ouders vanaf 13:30)

PS: heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken. In de bevestigingsmail staat een link om je af te melden. Laat je niets van je horen, dan kom je de volgende keer op de wachtlijst te staan.

PPS: ouders hoeven voor zichzelf geen kaartje te bestellen, ook niet als ze willen blijven tijdens de Dojo.